Mike Collier - Erkend boekhouder

Boekhouding

Boekhouding: Wat houdt dit juist in?
Boekhouding

Het aantal startende ondernemers blijft maar stijgen. Wat de hele pandemie ons geleerd heeft is dat je ondanks tegenslagen je zeker je weg kan vinden in het ondernemersschap. Uit het kmo-rapport van Unizo telde België in 2018 zo’n 95.000 nieuwe ondernemingen, waarvan 37.000 eenmanszaken.

Maar net als bij een handelszaak of een vennootschap dient u als startende ondernemer een aantal boekhoudkundige verplichtingen in te vullen. Voor uw boekhouding kan u dan ook terecht bij MCO.

Wat zijn de boekhoudkundige verplichtingen van een onderneming?

Dat u nu zelf uw boekhouding beheert of deze uitbesteedt aan een erkende boekhouder, het is vooraf belangrijk te weten aan welke boekhoudkundige voorwaarden en verplichtingen een startende onderneming dient te voldoen:

Wist u dat…

In een éénmanszaak een volledige of “dubbele” boekhouding niet noodzakelijk is. Bedraagt uw jaaromzet niet meer dan €500.000, dan is het voldoende om een vereenvoudigde boekhouding te voeren. Dit houdt in dat u geen rekeningstelsel dient bij te houden en geen jaarrekening dient neer te leggen.

Waar moet u op letten bij het beheren van uw boekhouding: enkele tips

Bij het opstarten van uw eenmanszaak dient u vooraf een duidelijk businessplan op te stellen en dit ook te toetsen aan de werkelijkheid. Het opmaken van een businessplan betekent dus ook dat er goed nagedacht moet worden over de organisatie van uw boekhouding. De eerste vraag die u zich dient te stellen is of u uw boekhouding gedeeltelijk zelf of volledig aan een boekhouder overlaat.

Wat moet u allemaal bijhouden?

Waarom kiezen voor boekhoudkantoor MCO?

Bij boekhoudkantoor MCO is onze voornaamste taak het organiseren en voeren van een wettelijke boekhouding. Hiervoor dient u ons, via het klantenportaal uw boekhouding door te sturen. We zorgen ervoor dat alles ingeboekt wordt en de aangiftes tijdig verzonden worden.

Aan de hand van een analyse van deze boekhouding kunnen we vervolgens samen overleggen over de rentabiliteit en investeringen van uw bedrijf die noodzakelijk zijn om verder te groeien. Een professioneel en op maat gericht advies waardoor uw eenmanszaak of onderneming, zowel op korte als op lange termijn, gezond blijft.

Maak een afspraak

Graag meer weten over wat MCO voor uw boekhouding kan betekenen?

Billit

billit logo

Billit is een online facturatieplatform voor ondernemers én boekhouders. Het betalende platform voor ondernemers staat ondernemers bij in het volledige facturatieproces van het opstellen van een offerte tot het versturen van je factuur via e-mail, post of zelfs volledig digitaal via het Peppol-netwerk. Dankzij de koppeling met de bank automatiseert Billit tijdrovende administratieve processen en bespaar je een pak tijd. Bovendien fungeert Billit als makkelijk te doorzoeken online archief. Dankzij het gratis klantenportaal voor boekhouders en accountants beheer je als boekhouder of accountant moeiteloos al je Billit-dossiers vanuit één centraal platform en koppel je eenvoudig met je boekhoudsoftware.

FID Manager

FID logo

Dit gepersonaliseerd klantenportaal geeft de mogelijkheid wederzijds documenten te delen. Via de koppeling met Myminfin beschikt u als klant op uw portaal altijd over de meeste actuele fiscale documenten van uw dossier.